צֶאֶלִים

קיבוץ צאלים משתייך לתנועה הקיבוצית ולמועצה האזורית אשכול. הקיבוץ הוקם בשנת 1947 ומייסדיו היו גרעיני תנועת נוער ממזרח אירופה ומצפון אפריקה. לאחר המלחמה עברו במרץ 1949 כל חברי צאלים, הן אלה שבנגב והן אלה שליד רחובות, אל קיבוץ כפר החורש שליד נצרת, שסבל מעזיבת תושבים. עם עזיבת אנשי צאלים את הנקודה בנגב, הגיעה במקומם קבוצה של עולים צעירים, ניצולי השואה ממזרח אירופה, ויישבו את המקום.

מיקומו הקבוע של הקיבוץ הוא מעט מדרום למיקומו ההתחלתי. באתר המקורי נשארו כמה שרידים, אחד מהם הוא בית הביטחון הישן, שהוכרז כאתר לאומי.

הקיבוץ נקרא על שם עצי השיטים הנפוצים באזור, שזוהו בטעות כעצי צאלים מקראיים.

בקרבת הקיבוץ שוכן המרכז הלאומי לאימונים ביבשה של צה"ל – "מחנה צאלים".

בקיבוץ נמצאת חברת UBQ שפיתחה טכנולוגיה להפיכת פסולת ביתית לחומר גלם ירוק לתעשייה.

 

 

אירועי ה־7 באוקטובר

המחבלים לא הגיעו לפתח הקיבוץ ביום המתקפה ומכיוון שיחסית למקומות אחרים הוא נחשב בטוח, הצבא פתח ציר פינוי לכיוונו. מאות ממשתתפי פסטיבל נובה שהצליחו להימלט מאזור התופת, מצאו מקלט בקיבוץ בו זכו לקבל טיפול והגנה מתושבי צאלים.

בשל היותו של הקיבוץ מרוחק 7.6 ק"מ מגדר הרצועה, הוא נותר מחוץ למתווה הפינוי שהכריזה המדינה (יחד עם אורים וגבולות, גם הם קיבוצי חבל אשכול), והמועצה האזורית פינתה אותם מיוזמתה לאילת ולים המלח. את הסיוע והמענה למימון השהייה מחוץ לקיבוץ ופיצויים מקבלים התושבים מהמועצה ולא ממוסדות הממשל.

עדיין לא עלו סיפורי גבורה

סיפורי גבורה

כותרת הסיפור (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
שם מלא (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
האם לפרסם את שמך באתר? (יש ללחוץ על הכפתור לאישור)
כתובת דוא"ל (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
מספר טלפון (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
הסיפור שלך *
לוג מועצה אזורית אשכול
דילוג לתוכן