שְׂדֵרוֹת

שדרות היא עיר בקצה הצפון־מזרחי של עוטף עזה. היא הוקמה בשנת 195  והוכרזה כעיר בשנת 1996. היא קיבלה את שמה לציון האקליפטוסים שנטעו על ידי הקרן הקיימת לישראל לאורך כבישי הנגב.

העיר שוכנת במרחק של מעט יותר מקילומטר מרצועת עזה  – עובדה אשר השפיעה על מצבה הבטחוני. מתחילתה של האינתיפאדה השנייה  נורו על העיר רקטות קסאם והיו בהן גם כאלה שגרמו להרוגים ולנזק לרכוש. גם עם דעיכתה של האינתיפאדה לא שב השקט אל שדרות, והיא המשיכה לסבול מהפגזות של רקטות. 

תושבי העיר הם האחראים העיקריים לפריחתה ולשגשוגה של העיר שנמצאת בפיתוח מתמיד. זוהי קהילה חמה ומחבקת, פעילה, משתפת ומשתתפת. קהילה המגלה אחווה, אחריות, כבוד וערבות הדדית. 

בסמוך לשדרות נמצאת המכללה האקדמית ספיר, בה לומדים כ-8,000 סטודנטים, רבים מהם מתגוררים בעיר.

 

אירועי ה־7 באוקטובר

מחבלי חמאס חמושים  נכנסו לעיר והחלו בחילופי אש עם שוטרים ועם אזרחים. באחד התיעודים נראו המחבלים יורים באמצעות רובים ומטול RPG לעבר מכוניות שעברו ליד סופר שכונתי. אזרחים ושוטרים רבים נרצחו, ביניהם, 13 גמלאים שהיו בדרכם לטיול בים המלח וירדו מהאוטובוס בשל התרעת 'צבע אדום'.

המחבלים השתלטו על תחנת המשטרה  המקומית ורצחו לפחות 35 בני אדם (שוטרים ואזרחים). בהמשך הגיעו כוחות של צה"ל וימ"מ, שהקיפו את תחנת המשטרה והשיגו בחזרה את השליטה עליה, חילצו את השוטרים הלכודים, וחיסלו את המחבלים .

מאוחר יותר התבצע שימוש בירי  טנק  ובשופל ממוגן כדי להשמיד את תחנת המשטרה ובתוכה את כל המחבלים שהתבצרו בה. לפי ההערכות כוחות הימ"מ  חיסלו עשרות מחבלים בתחנת המשטרה ומסביבה.

ביום ראשון, 8 באוקטובר, צה"ל וכוחות הביטחון הישראליים השיבו את השליטה על העיר שדרות.

ב-12 באוקטובר נחנך מבנה זמני לתחנת המשטרה בשדרות, במקום המבנה שנהרס.

עדיין לא עלו סיפורי גבורה

סיפורי גבורה

כותרת הסיפור (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
שם מלא (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
האם לפרסם את שמך באתר? (יש ללחוץ על הכפתור לאישור)
כתובת דוא"ל (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
מספר טלפון (לשימוש פנימי - לא יפורסם באתר) *
הסיפור שלך *
דילוג לתוכן